Smådyr

På Nysted Dyreklinik, vil I møde to dyrlæger, Lieve Vink og Henriette Marqvorsen, der tager sig af alle smådyrene. Med "smådyr" menes alle hunde (også irske ulvehunde, grand danois og andre "stue ponyer" der bestemt ikke er små), katte, marsvin, kaniner o.lign.

På klinikken udfører vi undersøgelser og behandlinger af forskellige medicinske og kirurgiske lidelser.

Herudover fylder generelle sundhedsundersøgelser og vaccinationer naturligvis en del af hverdagen.

Henriette har specialinteresse i reproduktion og ultralydsscanninger både relateret til udvikling af follikler (æg) under i løbetid, udvikling af fostre under drægtighed, samt scanning af organer i bughulen i forbindelse med sygdomme i bl.a. blære, livmoder, prostata, æggestokke, milt og lever.

Henriette har også stor interesse i træning og indlæringspsykologi hos især hunde. Hun har igennem de sidste 20 år efteruddannet sig indenfor dette felt hos bl.a. Roger Abrantes, Ken Ramirez, Kathy Sdao, Canis hundeskole, Schæferhundeklubben mm. og er medlem af DSKVE (dansk Selskab for Klinisk Veterinær Etoligi) Henriette afholder jævnligt foredrag og kurser om træning og adfærd, både på klinikken og i forskellige hundeklubber.

Lieve har især interesse for diagnostik og behandling af hudlidelser, og har taget en del efteruddannelse og kurser på dette fagområde. Hun er i endvidere medlem af DVEN, som er en sammenslutning af dyrlæger der arbejder en del, primært eller udelukkende med hudpatienter.

Lieve har ydermere videreuddannet sig indenfor tandbehandlinger af hunde og katte. På klinikken råder vi over udstyr til moderne tandbehandling, herunder et digital tandrøntgenapparat.

logo