Laboratorieudstyr

laboratoriePå Nysted dyreklinik råder vi over moderne laboratorieudstyr, der giver os mulighed for selv at undersøge bl.a. blod- og urinprøver. Mange sygdomme afspejler sig i dyrets blod- og urinværdier. Når din hund eller kat skal udredes, kan det derfor være et vigtigt diagnostisk hjælpemiddel, hurtigt at kunne undersøge blod/urin på klinikken.

Blodprøve før narkose: De midler vi bruger til bedøvelse af hunde og katte, er meget sikre, og det er derfor utroligt sjældent, at der sker uhensigtsmæssige ting med dyrene i forbindelse med selve narkosen. Hos ældre eller svækkede dyr, kan det give en ekstra sikkerhed, at undersøge blodet via en præ-anæstetisk profil, før narkosen. Her checkes bl.a. lever og nyreværdier. Blodprøven kan udføres dagene op til, eller samme dag som indgrebet finder sted.

Progesteronmåling: Til opdrættere tilbyder vi progesteronmåling, for bestemmelse af det optimale parringstidspunkt.

For dem der ønsker det, kan vi ultralydsscanne æggestokkene (med henblik på vurdering af antal follikler samt måling af disse) og vurdere skedesvaber samt vaginalslimhinde . Disse ydelser indgår i prisen for en progesteronmåling, men udføres dog pt. kun mandag, tirsdag og onsdag.

Øresvaber: I forbindelse med øregangsproblemer hos hunde og katte, undersøger vi altid en øresvaber før vi starter behandling af dyret. Efter en farvning af øresvaberen, kan man afgøre om det er svampe eller bakterier, der giver anledning til problemet hos dyret. På den måde sikrer vi os målrettet behandling, og undgår samtidig at behandle for lidelser som hunden eller katten ikke har.