Parasitter

 

Forebyggelse er den bedste behandling

Hos Nysted Dyreklinik har vi et bredt udvalg af forebyggende behandlinger mod lopper og flåter – herunder håndkøbsmidler og receptpligtige midler. I samarbejde med dig finder vi den behandlingsform, der passer bedst til netop dig og dit kæledyr.

Parasitter hos hund og kat kan være til stor gene for både dyr og ejer. Er dit dyr begyndt at klø sig mere end normalt, eller finder du sorte korn i pelsen, bør du kontakte dyrlægen. Parasitter kan medføre allergiske reaktioner, ligesom de kan være smittebærere af alvorlige sygdomme.

 

Lopper:

Lopper er små, men irriterende parasitter, der kan forårsage kløe og ubehag for dit kæledyr. De er kendt for deres evne til at hoppe fra vært til vært og kan også medføre allergiske reaktioner hos følsomme dyr.

 

Transmission: Lopper kan overføres fra et inficeret dyr til et andet, eller fra et inficeret miljø til dit kæledyr.

Symptomer: Overdreven kløe, rødme og irritation i huden, samt tab af pels kan være tegn på en loppeinfektion.

Behandling og Forebyggelse: Hos Nysted Dyreklinik tilbyder vi en række effektive behandlinger for at kontrollere og forebygge loppeinfektioner. Dette inkluderer både håndkøbs- og receptpligtige midler, som kan hjælpe med at holde dit kæledyr loppefrit.

 

Flåter:

Flåter er blodsugende parasitter, der klæber sig fast på dit kæledyrs hud. De kan overføre farlige sygdomme som Lyme sygdom og babesiose til både dyr og mennesker.

 

Sæson: Flåter er mest aktive fra tidligt forår til sent efterår, men forebyggende behandling året rundt kan være nødvendigt i nogle områder.

Risikoarealer: Skovområder, højt græs og buske er almindelige steder, hvor dit kæledyr kan blive eksponeret for flåter.

Forebyggelse og Behandling: Vi anbefaler regelmæssig kontrol og forebyggende behandlinger for at beskytte dit kæledyr mod flåter. Hos Nysted Dyreklinik har vi et sortiment af effektive midler mod flåter.

 

Øremider:

Øremider er almindelige parasitter, der kan forårsage alvorlig kløe og ubehag i dit kæledyrs ører.

Symptomer: Overdreven rysten på hovedet, kløe og en sort, voksagtig udledning fra ørerne er almindelige tegn på øremideinfektion.

Behandling: Det er vigtigt at få en korrekt diagnose fra din dyrlæge, som kan anbefale den bedste behandlingsplan for at bekæmpe øremider.

 

Orme:

Interne parasitter som hjerteorm, bændelorm og spoleorm kan påvirke dit kæledyrs indre organer og forårsage alvorlig sygdom.

Symptomer: Hoste, oppustethed, vægttab og ændret appetit kan indikere en ormefinfektion.

Forebyggelse og Behandling: Regelmæssig ormekur og afføringsprøver er vigtige for at identificere og behandle ormefinfektioner tidligt.

Vi står altid klar til at tage varmt imod dig og dit kæledyr.